2018 DGS başvuru süresi uzatıldı mı? DGS başvuruları ne zaman bitiyor?

DGS başvuru süresi uzatıldı mı sorusu bu yıl sınava girecek adaylar tarafından merakla aranıyor. Peki DGS başvuruları ne zaman bitecek? Detaylar Ajanshaber.com'da.

Her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular yakın bir zamanda başlamıştı. ÖSYM tarafından 2018 yılında belirlenen sınav takvimine göre DGS'nin gerçekleştirileceği tarih belli oldu. Ön lisans eğitimini tamamlayan kişiler lisans eğitimlerini bitirmek için DGS sınavı için gün saymaya başladı. Birçok öğrenci şimdiden başvuru süresiyle ilgili araştırma yapmaya başladı. Öğrenciler tarafından sorulan soruların başında 2018 DGS başvuru süresi uzatıldı mı sorusu yer aldı. Şimdi binlerce öğrenci bu soruya yanıt bekliyor. Peki DGS başvuruları ne zaman bitiyor? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2018 DGS BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI MI?

Lisans eğitimini tamamlamak isteyen birçok öğrenci 2018 DGS başvuru süresi uzatıldı mı sorusuna yanıt bekliyor. Başvuru sürecini tamamlayamayan adayların merak ettiği soruların başında bu soru yer alıyor. Üniversitelerin iki yıllık programından mezun olup lisans eğitimine geçiş yapmak isteyen adayların gireceği DGS için verilen ek süre 5 Haziran saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvurular ais.osym.gov.tr adresinde yapılmakta ve sınav ücreti de odeme.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilmektedir.

SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 21 Temmuz 2018, 10.15, 150 dakika
SINAV ÜCRETİ : 100,00 TL
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL
GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 5 Haziran 2018 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)
GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ : 150,00 TL

DGS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekiyor.

2018 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

2018 DGS sınavı 08 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sınava başvurular 16.05.2018 tarhinde başlası ve 24.05.2018 tarihlerinde sona erecek. Sınavın sonuçlarının ise 02.08.2018 tarihinde açıklanacağı öngörülüyor.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI BAŞVURUSU NE KADAR HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Sınava başvuran adaylar Kılavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. ÖSYM tarafından sınav/yerleştirmelerle ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler, ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacaktır.

Bu nedenle ilgililerin ÖSYM’nin internet sayfasını sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. 6114 sayılı Kanun’un 7. maddesinin 5. fıkrası gereği sınav/yerleştirme ile ilgili açıklama ve duyurular, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının internet sayfasından yapılır. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.



KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER NELER?

Ön Lisans diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
Onaylı transkript (not dökümü – 2 suret, 1 sureti onaylı)
Onaylı ders içerikleri (2 suret, 1 sureti onaylı)
6 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olması gerekir)
Askerlik Durum Belgesi (1995 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için, askerlik şubelerinden alınacak.)
Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Nüfus cüzdanı görülmek koşulu ile)
2017-DGS sonuç belgesinin internet çıktısı

Yorumlar