15 Temmuz resmi tatil mi? Resmi tatil açıklaması 2018

15 Temmuz resmi tatil mi sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Resmi tatil açıklaması 2018 yılı ile merak edilen açıklama geldi. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ örgütü hain bir darbe girişiminde bulunmuştu. Bu hain darbe girişimi büyük bir mücadele neticesinde geri püskürtülmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan hain darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamada  "Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak" ilan etmişti. Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü ilan edilen 15 Temmuz ile ilgili insanlar internette araştırma yapmaya devam ediyor. 15 Temmuz resmi tatil mi sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü öncesi bu soru vatandaşlar tarafından yanıt bekliyor. Resmi tatil açıklaması 2018 yılı ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

FETÖ Terör Örgütü 15 Temmuz 2016 yılında hain bir darbe girişiminde bulunmuştu. Darbe girişimi büyük bir gayretle geri püskürtülmüştü. Hemen ardından 15 Temmuz, Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü ilan edilmişti. İnsanlar şimdi 15 Temmuz resmi tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. 15 Temmuz resmi tatil olarak ilan edilmiştir. 15 Temmuz 2018 yılında pazar gününe denk geliyor.

ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ ANMA GÜNÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamada "Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak" ilan etmişti.

RESMİ TATİL AÇIKLAMASI 2018

Buna göre hafta sonuna denk gelen 15 Temmuz resmi tatil olmayacak. Fakat ilerleyen senelerde hafta içine denk gelmesi halinde çalışanlar resmi tatilden yararlanabilecek.

RESMİ TATİL GÜN SAYISI 16 OLDU

15 Temmuz'un tatil edilmesiyle birlikte, resmi bayramlara bir yenisi daha eklendi. 3 buçuk gün olan Ramazan Bayramı, 4 buçuk gün olan Kurban Bayramı, 1 Ocak Yılbaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ek olarak 15 Temmuz da resmi tatil ilan edildi. Zafer bayramı ise 1 buçuk gün olarak kutlanıyor.

RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ

2017 yılında çıkarılan kanun maddesiyle 15 Temmuz günü, 15 Temmuz Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü olarak anılıyor. Kahraman şehitlerimizin ruhuna dualar ediliyor, vatanımızın ve milletimizin bir daha böyle hain bir saldırı yaşamaması için önlemler alınıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü resmi tatil olacak. Bu yıl 15 Temmuz günü Pazar gününe denk geldiği için okullar tatil olmayacak. 2019 yılında ise 15 Temmuz Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü pazartesi gününe denk gelecek ve çalışanlar 3 günlük bir tatil yapacak.

Yorumlar