'128 milyar dolar' iddiasının mimarı Cem Uzan mı?

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, '128 milyar dolar' iddiasının kaynağının yurt dışında bulunan ve eskiden Türkiye'de bankaları olan bir iş adamı olduğunu açıkladı.

Bu açıklama sonrası siyasiler ve sosyal medya kullanıcıları, kaynağın Cem Uzan olduğunu belirten paylaşımlarda bulundu. AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel "Büyük yalan ilk kez 23 Aralık’ta gündeme gelmiş. Mucidi Cem Uzan." ifadesini kullandı.

Muhalefetin 128 milyar dolar iddialarıyla ilgili canlı yayında değerlendirmelerde bulunan gazeteci Hulki Cevizoğlu, iddianın kaynağını ilk kez açıkladı.

Cevizoğlu'nun "Bu 128 milyar dolar olayının kaynağı yurt dışında olan bir iş adamı. Eskiden Türkiye’de bankaları olan birisi. AK Parti'ye daha önce yaklaşmak istedi ama sonuç alamadı. Türkiye'deki muhalif bir gazetenin ekonomi yazarına bu olayı bildiriyor. Oradan da CHP'nin önüne geliyor." sözleri sonrasında gözler Cem Uzan'a çevrildi.

AK PARTİ'Lİ TÜREL PAYLAŞTI: MUCİDİ CEM UZAN!

Sosyal medyada Cem Uzan'ın eski tweetlerinin yer aldığı paylaşımlar yapılarak 128 milyar dolar iddiasını onun ortaya attığı öne sürüldü.

AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel, Uzan'ın "130 milyar dolar nerede?" sözlerinin yer aldığı 23 Aralık tarihli tweetini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Fotoğrafta net bir şekilde görülüyor. “Büyük yalan” ilk kez 23 Aralık’ta gündeme gelmiş. Mucidi Cem Uzan. CHP aylar sonra peşine takılmış."

Sosyal medyada yapılan diğer paylaşımlar şöyle:

 

Yorumlar