10 bin bekçi alımıyla ilgili tüm detaylar

Bekçi alımına 2019 yılında da devam edilecek. 10 Bin kişilik ilk alım için detaylar belli oldu...

Mahalleler ve toplumun kalabalık olarak yaşadığı alanlarda, can ve mal güvenliğinin sağlanması ve asayişin korunması amacıyla, güvenlik kuvvetlerine katkı sağlayan bekçi sistemi, yoğun bir şekilde güçlendirilmeye devam ediliyor. 2019 yılında bekçi kadrosunun çoğaltılması hedefiyle yeni kadro açılmıştı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapacak 10 bin kişilik yeni kadro açıklanmıştı.

Bu kararın yayınlanmasının ardından 2019 yılında yapılacak alımların ne zaman başlayacağı ve nasıl olacağı konusunda merak oluşmasına neden oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 10 Bin kişilik Bekçi kadrosunun açıklanmasıyla birlikte, adayların alıma ilişkin haber arayışları giderek yoğunlaşmıştı. 2019 yılı çarşı ve mahalle bekçi alımıyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 10 Bin Kişilik Bekçi Kadrosu

2018 yılının Kasım ayında Resmi Gazete’de yayımlanan “ Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatı için ihtiyaç duyulan 10 bin bekçi kadrosu ihdası da yapılmıştı.

BAŞVURU İÇİN TARİH BELLİ OLDU MU?

13 Kasım Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ihdası duyurulan 10 Bin bekçi alımı ile ilgili başvuru tarihi açıklaması henüz yapılmadı. Bu kadro ihdasından önceki kadro alımlarında işe alınan 7 bin bekçinin atama süreçlerinin tamamlanmasının ardından, yeni alım için tarihin belli olması bekleniyor.

BEKÇİLER İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

10 Bin kişilik yeni alım için başvuru tarihi gibi, aranacak şartlarla ilgili de detaylı bir bilgi henüz ilan edilmedi. Bununla birlikte bundan önceki dönemde yapılan bekçi alımlarında aranan şartlarla aynı olacağı beklentisi hakim. Önceki alımlarda aranan şartlar şunlardı;

Çarşı ve mahalle bekçi adayları yazılı sınav ve fiziki yeterlilik sınavına girecekler ve bunların ardından sözlü sınav yapılacak.

Yazılı olarak yapılacak sınav Fen, hayat bilgisi, sosyal bilgiler, Türkçe, matematik ve genel kültür başlıklarında ki sorulardan 100 puan üzerinden gerçekleşecek. Sınav sonucunda 100 puan üzerinden 50 puan alan adayların sınavları başarılı kabul edilecek. Bununla birlikte Bakanlık tarafından başarı puanı ihtiyaca göre değiştirilecek.

Fiziki yeterlilik sınavı, bir komisyon tarafından değerlendirilmeye tabii tutulacakları bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı uygulamaları testinden geçerek yapılacak. Söz konusu sınav, Komisyonla birlikte sınav bölgesinde bulunan herkes tarafından süre takibinin yapılabileceği sayaçlar bulunan bir alanda gerçekleşecek. Fiziki sınav sonucunda 60 puanın altında kalan adaylar başarısız kabul edilecekler.

Yorumlar